Yaban keçileri karla kaplanan 3300 rakımlı Munzur Dağlarında sürü halinde havadan görüntülendi.

Read Time:59 Second

Çok sayıda yaban keçileri karlı dağlarda dron ile görüntülendi.

Yaban keçilerinin kameraya yansıyan sevimli halleri ise izleyenlerin içini ısıttı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenen 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağlarında yabani hayvan popülasyonu arttı. Çok sayıda keçi karlı dağlarda dron ile görüntülendi. keçilerin kameraya yansıyan sevimli halleri ise izleyenlerin içini ısıttı.

Bir zamanlar terör endişesi duyulan Tunceli ile Erzincan arasındaki Munzur Dağlarında Erzincan ve Tunceli Jandarma Komutanlığı timleri, Kemah, Pülümür, Ovacık kırsallarında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla terörün adeta sonunu getirdi. Terörden temizlenen Munzur Dağlarında yabani hayvan popülasyonunda artış gözlendi.

Kışla birlikte karla kaplanan Munzur Dağlarında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan birçok yabani hayvan objektiflere yansımaya başladı. 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağlarının karlı zirvesinde ve zaman zaman da bin rakımlı aşağı kısımlara inen yaban keçileri sürüler halinde görüntülendi.

Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayımladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde bulunan, avlanması yasak ve koruma altındaki tür olan yaban keçileri ve şamualar aynı kare içerisinde Erzincan’da doğa gezgini Meriç Yeter tarafından Kılıçkaya ve Akbaba zirvelerinde görüntülendi. Keçiler dronu zaman zaman tehlike zannederek kaçarken zaman zaman da kameraya adeta poz verdi.

Karla kaplanan Munzur Dağlarında sürü halindeki yaban keçileri havadan görüntülendi

Kaynak iha

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Ayı gibi uyumayı öğrenmek insanların hayatını kurtarabilir.
Next post Karadeniz başta olmak üzere tüm Türkiye’de yaban domuzu sayısı rekor seviyeye ulaştı