Türkiye’nin ISSF İcra Komitesi üyesi Melis Giraud, daha fazla kadının spor yapmasına yardımcı olmak için harekete geçti

ISSF Türkiye İcra Komitesi üyesi Melis Giraud, dünya çapında daha fazla kadının organizasyona dahil olmasını destekleyen bir role adım attı.

ISSF cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmak istiyor. Şu anda komitelerimizde ve kuruluşlarımızda yeterli sayıda kadın bulunmuyor. Zaman ve çabayla bunu daha da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Eski bir atıcılık sporcusu ve uzun süredir hakem, antrenör ve Türkiye Federasyonu Başkan Yardımcısı olan Melis, sporda daha fazla toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmasında kilit bir isim olarak görülüyor.

Yakın zamanda, daha fazla kadının spor dünyasına dahil olmasını sağlamak için tasarlanan Spora Öncü Kadınlar (WLS) Programı tarafından yürütülen Uluslararası Yaz Olimpiyatları Spor Federasyonları Birliği (ASOIF) çatısı altında genişletilmiş bir sanal kurs serisine katıldı.

Melis, ISSF’e “Kurslar Gabriela Mueller tarafından denetleniyor” dedi. “Sadece sporda değil, iş dünyasında da birçok seminer ve koçluk yapan, başarılı bir uluslararası spor eğitmeni ve koçu.

“Kadınlar için, özellikle de yoksul ülkelerdeki veya sporun gelişim için desteğe ihtiyaç duyduğu ülkelerdeki kadınlar için çalışabilmemiz önemli.

Dışarıda kaç tane yetenekli insanın olduğunu hayal bile edemezsiniz. Bu insanları bulmamız ve onlara rehberlik etmemiz gerekiyor.”

Kurs mükemmeldi ve katıldığım için çok mutluyum” diye ekledi.

“40 yılı aşkın süredir kendi şirketimi yöneten biri olarak Gabriela’nın tüm önemli noktalara değindiğini ve kadınlara çok fazla destek verdiğini görebiliyordum.

“Gerçekten çok etkileyiciydi ve umut vericiydi. Bu bana şöyle düşündürdü: ‘Evet, bunun bir parçası olabilirim ve liderlerin desteğiyle ISSF içinde işlerin gelişmesine yardımcı olabilirim.

“Ben de yaptım. Ben aslında bir feminist değilim; bence hem kadınların hem de erkeklerin pek çok farklı becerisi var ve bunları birleştirip dengeleyerek dünyayı daha iyi bir yer haline getirebiliriz.”

Ulusal atıcılık federasyonlarında veya ISSF bünyesinde görev almak isteyen kadınlar, Sporda Lider Kadınlar Mezunları – Atıcılık bölümündeki Kadın Lider Spor Programı sitesi aracılığıyla Melis ile iletişime geçmeye davet ediliyor.

Kaynak issf-sports.org

Previous post Ağrı Dağı’nın gizli cennetinde kuş göçü
Next post İki kentte ‘engerek’ paniği! Marketin önünde 2 metre uzunlukta yılanı gören telefona sarıldı