Elektrik akımına kapılarak ölen şah kartalı tahnit edildi

Kırklareli’nde elektrik akımına kapılarak ölen şah kartalı tahnit edildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Zafer Kamay, geçen yıl aralık ayında Kofçaz ilçesinde elektrik akımına kapılan şah kartalının tahnit çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

İstanbul’da tahnit işlemi yapılan kartalın müdürlük binasında sergilendiğini ifade eden Kamay, kartalın nesli tükenme tehlikesi altında olan tür olduğunu kaydetti.

Gelecek kuşaklara bu kartalının tanıtılması için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Kamay, “Kofçaz ilçemizden telef olmuş halde bize getirilen kartalı gördüğümüzde çok üzülmüştük. Çünkü bu türümüz nesli tükenme tehlikesi altında.

Biz de bu yırtıcı kuşumuzu gelecek kuşaklara tanıtmak istedik. Valimiz Birol Ekici’nin talimatı ile kartala tahnit yöntemi uygulandı. Kartalı görmek isteyen vatandaşlarımızı müdürlüğümüze bekliyoruz” dedi.

Küresel ölçekte nesli tehdit altında olan ve Türkiye’nin yerleşik türlerinden şah kartalı, geniş kanat açıklığı ve büyük gövdesiyle en iri kartallardan olma özelliği taşıyor.

En yoğun üreme alanları Trakya olmak üzere Bolu ve Ankara’nın kuzey bölgeleri olan tür, açık alanlarda, tarım arazilerinde ve bozkır düzlüklerinde görülebiliyor.

#şahkartalı Kaynak Yeniçağ

Previous post Tunceli’de kar üstünde görüntülenen yılanlar korkuttu… Kışın ortaya çıkan yılanlar deprem habercisi mi?
Next post Yaban domuzu avlamaya gittiler, kuzenini vurdu…