Erkek kel kartal bir türlü yerinden kalkmıyor, yanına gidince saldırganlaşıyordu. Kalkınca gerçek ortaya çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Missouri eyaletinde yer alan Valley Park’ta yaşayan kel kartal yattığı yerde kendisine yaklaşana saldırgan hareketler sergiliyordu. Günlerce aynı yerde yatan kartal sonunda kalkınca altından yumurta yerine kaya parçası çıktı.

resim 1

 Amerika Birleşik Devletleri’nin Missouri eyaletinde yer alan Valley Park’taki Dünya Kuş Cenneti’nde duyanları hayrete düşüren bir olay meydana geldi. 

YANINA YAKLAŞANA SALDIRMAK İSTİYORDU

Valley Park’taki Dünya Kuş Cenneti’nde bakılan kel kartal  Murphy günlerdir aynı yerine yatıp yanına yaklaşana ise saldırgan hareketler sergiliyordu. 

ALTINDAN KAYA PARÇASI ÇIKTI  

 Mart ayı başlarından beri aynı yerde yatan hayvan kalkınca altına bakanlar ise hayrete düştü. Kartalın ayağa kalkınca altından bir kaya parçası çıktı. 

Yetkililer kaya parçasını yumurta sandığını ifade etti. 

 “KULUÇKAYA YATMAK İÇİN ISRAR ETTİ” 

Murphy’nin, kaya olarak tanımlanan şeyin etrafına bir yuva yapmak için bölgeye çubukları çektiği görüldü. Park yetkililerinden Griffard’ın yaptığı açıklamada”Ortalama bir kayaydı” Yumurtaya bile benzemiyordu ama kuluçkaya yatırmak için ısrar etti.” İfadelerini kullandı.  

ALIŞILMADIK BİR DURUM DEĞİL 

Griffard, Kel kartalların, hatt a erkeklerin, ilkbaharda hormonların “yükseldiği” zamanlarda kuluçkaya yatmak için nesneler aramasının anormal bir durum olmadığını belirtere “Bir erkek kel kartalın bunu yapması alışılmadık bir durum değil çünkü vahşi doğada erkek ve dişi yuvaya ve kartal yavrularına eşit şekilde bakar” dedi 

Söz konusu olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından Kel kartal Murphy parka ziyarete gelen kişilerin favorisi haline geldi. Kaynak Tv100

Previous post İstanbul’da yıkamacı dükkanını domuz yavruları bastı
Next post 18 Nisan 2016 / Sakarya