Bir köyün kabusu oldu: Çiftçiler korkudan tarlaya gidemiyor

Sivas’ın Suşehri ilçesinde çiftçiler korkularından tarlalarına gidemiyor. Köy sakini Eyüp Demir, “Sebze ekiyoruz, domates toplama zamanı ama araziye gidemiyoruz. Hayvanlarımıza saldırıyor, çobanlarımızı kovalıyor” dedi.

“Ayılardan yana çok şikayetçiyiz. Biz Çiftçiler arazimize gidemez olduk. Sebze ekiyoruz, domates toplama zamanı ama ayının korkusundan araziye gidemiyoruz. Hayvanlarımıza saldırıyor, çobanlarımızı kovalıyor.” 

   

1 7

Suşehri’nin Karaağaç köyünde son zamanlarda ayılar sıklıkla görülüyor. Dağlık alanda yiyecek bulmakta zorlandığı düşünülen ayılar, ilçe merkezine yakın olan köyde tarlalara akın ediyor.

Bir köyün kabusu oldu: Çiftçiler korkudan tarlaya gidemiyor - Resim: 2

2 7

Karpuz, elma gibi meyvelerin yanı sıra domates ve fasulye gibi sebzelere gelen ayılar, beslendikten sonra ortadan kayboluyor.

Tarlalarına gelen ayıları korkutmak için bidonlu düzenek hazırlayan köylüler, ayıların gelmesine engel olamıyor.

Bir köyün kabusu oldu: Çiftçiler korkudan tarlaya gidemiyor - Resim: 3

3 7

Akşam saatlerinde tarla yolunu kullanarak köye ulaşmak isteyen bir grup köylünün kaydettiği videoda, bir ayının elma ağacına çıkarak beslendiği, ses ve ışığı fark edince bölgeden uzaklaştığı görülüyor.

Bir köyün kabusu oldu: Çiftçiler korkudan tarlaya gidemiyor - Resim: 4

4 7

Ayıdan korktuklarından dolayı tarlalarına gidemediklerini ifade eden köy sakini Eyüp Demir, şunları söyledi: 

Bir köyün kabusu oldu: Çiftçiler korkudan tarlaya gidemiyor - Resim: 5

5 7

“Ayılardan yana çok şikayetçiyiz. Biz Çiftçiler arazimize gidemez olduk. Sebze ekiyoruz, domates toplama zamanı ama ayının korkusundan araziye gidemiyoruz. Hayvanlarımıza saldırıyor, çobanlarımızı kovalıyor.” 

Bir köyün kabusu oldu: Çiftçiler korkudan tarlaya gidemiyor - Resim: 6

6 7

“Yetkililerden buna yardım istiyoruz. Karpuzlarımızı mahvediyor. Keza fasulyemize, elmalarımıza zarar veriyor. Arazimize rahatça girip çıkamıyoruz, çocuklarımızı sebzeliğimize gönderemiyoruz. Fasulye sırıklarının üzerine bidonlar taktık.” 

Bir köyün kabusu oldu: Çiftçiler korkudan tarlaya gidemiyor - Resim: 7

Kaynak Haber Global

Previous post Yuvadan düşen sincap yavrusu özenli bakımla hayata tutundu
Next post Bandırma’da midye hasadı yapıldı