Avcılık ve Yaban Hayatını Koruma Konfederasyonundan AV CAMİAMIZA BİLGİLENDİRME

AV CAMİAMIZA BİLGİLENDİRME

Bildiğiniz üzere çıkan spor yasası sonrasında birçok avcı derneğimiz mağduriyet yaşamış ve üyelerine avcılık adına yapması gereken yükümlülükleri yerine getirememişti. Benzer bir durum her ne kadar gündeme gelmese de federasyonlar ve üst çatı kuruluşu olan konfederasyon içinde sorun oluşturmak üzereydi.

Konfederasyonumuzun yönetim kurulu üyeleri ve federasyon başkanlarından zaman açısından uygun olan başkanlarının katılımıyla 14 Aralık günü Ankara Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür yardımcısı Sn. Ahmet GÜNDÜZ ve ardından Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza YERLİKAYA ile yaşanan sorunların bütününü içeren ardışık toplantılar gerçekleştirilmiştir. Her iki toplantıda sonuç olarak, mağduriyetlerin giderilmesi konusunda çok yakın zamanda gerekenin yapılacağı, bu zaman süresince de tescili yapılmamış derneklerin il özelinde sorun yaşaması durumunda, Ankara Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden görüş talebinde bulunulmasının gerektiği ifade edilmiştir.

Bu konu Konfederasyonumuz ve Federasyonlarımız tarafından yakinen takip edilmektedir.

Ayrıca hâlihazırda olan yasa gereği aynı suçtan iki kez ceza gören avcılarımızın hak mahrumiyetleri yasa düzenlemesi ile çözülebileceğinden TBMM’de yoğun bütçe görüşmeleri arasında sorunun gündeme alınması konusunda destek amaçlı, milletvekillerimiz ile görüşmeler yapılmış, gerekli desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etmişlerdir. Bu konunun TBMM Tarım Komisyonuna yakın zamanda gelmesi konusunda çalışmalarımız ve komisyon üyeleri ile randevu süreçlerimiz devam etmektedir.

Bu toplantılarımıza eşlik eden ve randevuların oluşturulmasında destekleri sağlayan Konfederasyon yönetim kurulu üyeleri ile Federasyon başkanlarımıza teşekkür ederiz

AYHAK Yönetim Kurulu

Previous post Yaban keçileri sayıldı ! 1632 yaban keçisi korunuyor…
Next post ‘Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi’ gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 2 Şubat tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.