Anadolu dağlarında her türlü yaban hayvanına rastlamak mümkün, Afrika sahanlarını aratmıyor

Yaban yaşamı bakımından oldukça büyük bir çeşitliliğe sahip olan Batı Karadeniz Bölgesi illeri ve Bolu çevresinde kameralara yansıyan vahşi hayvanlar seyirlik görüntüler oluşturmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yaban hayatını koruma ve izleme amacıyla doğaya yerleştirdiği fotokapanlar sayesinde, her gün doğanın benzersiz anlarına şahitlik ediyor. Bu özel kameralar, yaban hayatını doğal yaşam alanlarında kaydederek, bu güzellikleri bizlerle paylaşıyor.

Kilimli sahilinde beklenmedik ziyaretçi

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinin sahilinde dün gece beklenmedik bir ziyaretçi belirdi: Bir su samuru. Bu nadir rastlanan misafir, ilk başta bazı vatandaşları şaşkına çevirdi ve ne olduğunu anlamaları bir süre aldı.

Su samurunu gözlerine inanamayan vatandaşlar, başta bu canlının ne olduğunu çözmeye çalıştı. Gecenin karanlığında beliren bu hayvan, ilk başta bazılarında panik yaratırken, kimileri ise bu durumu merakla izledi.

Kaçkar Dağları’nda Sürpriz Misafirler

Bu defa sürpriz misafirler, Kaçkar Dağları Milli Parkı’ndan. Fotokapanlara, anne ve yavrusuyla birlikte gezen yaban keçilerinin etkileyici görüntüleri yansıdı. Bu nadir ve özel anlar, doğanın ne kadar etkileyici ve korunmaya değer olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Sosyal Medya paylaşımıyla doğanın güzellikleri

DKMP Genel Müdürlüğü, bu özel anları sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Yapılan paylaşımda, “Anne ve yavru yaban keçileri Kaçkar Dağları Milli Parkı’nın muhteşem doğası ile birlikte fotokapanlarımıza görüntülendi” ifadesine yer verildi.

Gideros koyu’nda yaralı bir misafir

Kastamonu’nun Cide ilçesinin Gideros koyunda, tatilcilerin ve doğaseverlerin uğrak yeri olan bu nadide köşede, beklenmedik bir olay yaşandı. Bir vatandaşın dikkatini çeken yaralı bir çakal, Gideros koyunun huzurlu atmosferinde yardım bekliyordu.

Bu yaralı hayvana ilk yaklaşan, onu fark eden duyarlı vatandaştı. Yaralı çakalı bulunduğu zor durumdan kurtarmak için hemen harekete geçti ve onu güvende bir yere aldı. Ardından, doğanın korunması ve yaban hayatının gözetilmesi adına çalışan Doğa Koruma ve Milli Park Kastamonu İl Şube Müdürlüğü’ne haber verildi.

DKMP’nin fotokapan başarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yaban hayatını koruma ve izleme amacıyla doğaya yerleştirdiği fotokapanlar sayesinde, her gün doğanın benzersiz anlarına şahitlik ediyor. Bu özel kameralar, yaban hayatını doğal yaşam alanlarında kaydederek, bu güzellikleri bizlerle paylaşıyor. Kaynak BoluGündem

Previous post SİSİAD 21.OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. M.Cafer SAYILIR GÜVEN TAZELEDİ.
Next post 54. CISM Dünya Atış Şampiyonasında; Madalyalar Milli Sporcularımızın