Akus Silah bölgenin öncü firması haline gelen firma 20 yaşında

Beyşehir’in Huğlu Mahallesi’nde faaliyet gösteren Akus Silah Firması, sektördeki 20.kuruluş yılını çalışanlarıyla beraber kutladı.

Beyşehir’in Huğlu Mahallesi’nde faaliyet gösteren Akus Firması, sektördeki 20.kuruluş yılını çalışanlarıyla beraber kutladı.

20.yıl gala programında konuşan Akus Silah Sanayi ve Ticaret  Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Halit Usta, firmanın bu yıl sektördeki 20.yılını kutladığını belirterek, “Akus, ikinci kuşak ile 20.yaşında. Bu benim için duygusal bir an. Zira biz ikinci kuşak olarak bu işlerin başındayız. Bu anları hep beraber paylaşıyor olmak benim için büyük bir mutluluk ve onur kaynağı.”ifadelerine yer verdi.

Firmanın kuruluş hikayesinden söz eden ve 2003 yılından bugünlere sektörde birçok başarı hikayesi ile geldiğini anlatan Usta, 2021 yılında ise halihazırdaki tesisinde faaliyet göstermeye başladığını belirtti.

“TEDARİKÇİ OLABİLEN BİR FİRMA HALİNE GELDİK”

Firma olarak kısa zamanda tüm üretim altyapısını tamamlayıp silahın tüm önemli parçalarını, kendi bünyelerinde üretebilir bir hale geldiklerini vurgulayan Usta, şöyle konuştu:

“Tedarikçileri arayan değil, artık tedarikçi olabilen bir firma  haline geldik.  Bununla beraber  en ileri teknoloji makineleri, yazılımları ve ar-ge alanlarında da  yatırımlarımıza devam ettik.  Öyle ki tasarım ve ar-ge alanında  artık bölgemiz firmaları arasında  öncü sayılabilecek bir pozisyona getirdik kendimizi.

  Sadece başarılı bir üretim tesisi  olmayı başarmadık, aynı zamanda son zamanda  satış ve pazarlama alanında da  yeni bir devre imza attık.  

Firmamız içerisine stüdyo  kurduk, bugün meşhur olan Youtube, Facebook, İnstagram gibi tüm mecralara  öyle kaliteli içerikler hazırladık ki, başta bölgemiz ve sektördeki diğer  firmalar neredeyse Akus’u takip eder hale geldi.

Doğru ürün yapıp doğru tanıtımını yapmakla kaldık mı; tabi ki burada da kalmadık.  Bölgemizde bir çoğunuzun bildiği üzere  dış ticaretçiler ve komisyoncular fazlaca vardı.  Öncelikle yurt içi,  daha sonra yurt dışı  yetkinlik anlaşmalarını bitirerek  bugün dış ticaret birimini kurmuş  ve müşterilerle artık  doğrudan çalışabilen  güçlü bir Akus’umuz var.

Yani kısaca  artık alnı dik,  bağımsız ve öncekinden  daha güçlü bir Akus’umuz var.  Artık ham çeliği  fabrikasına katan  onu baştan sona kadar tüfek yapan,  tüfek yapar derken de  yanlışlık olmasın Türkiye’nin en  seçkin av tüfeklerini  yapmayı kendine misyon edinmiş olan bir Akus’umuz var.

10’DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

  A’dan Z’ye tanıtımını yapabiliyor,  gerek Türkçe gerek yabancı dillerde  farklı içerikler hazırlayabiliyoruz ve bununla beraber ürününü 10’dan fazla ülkeye beğendirebilmiş, 10’dan fazla  ülkeye,  ki onların cebindeki parasını alıp  memleketimize, beldemize  ülkesine katkı sağlayan güçlü bir Akus’umuz var.

 Tabii ki bunları söylerken geçmişe çizgi çekerek değil, geçmişinden öğrenerek  kendi sloganımızdan  ilham alarak bizler de önceki mirası devraldık ve sonuna kadar  inandığımız ilkeler,  inançlar doğrultusunda  koşmaya devam ediyoruz.

 Gönül kırmamayı,  dürüst olmayı ve en iyi olmayı kendimize misyon edinmiş durumdayız.  Bugün şirketimizdeki temsil  görevim gereğince  kürsüde beni görüyor olsanız da  ‘yalnız taştan duvar olmaz’. Çok gayretli güçlü bir ekibimiz var,  özverili inançlı ve gerçekten gayretli, yeri  gelince sanki cephede savaşır gibi, gücünü sonuna kadar ortaya koyabilen bir ekibimiz var.

 Çok daha iyi yerlere gelebilmek  için çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz.  Öncelikle 2017 yılında  şirketteki tüm söz hakkını geride bırakarak  bana ve kardeşime güvenerek şirketi bize devreden bugün Akus’un tüm stratejik hamlelerin ve yatırımlarına yön veren, bilgisinden ve tecrübelerinden gece gündüz faydalandığımız arkamızda dağ gibi duran kıymetli babam Prof.Dr. Yusuf Usta’ya ve tüm aileme teşekkürü bir borç bilirim.”

KURUCU İSİMLER DE KONUŞMA YAPTI

Akus firmasının kurucu üye isimlerinden Sadık Akdaş da Akus’un sektördeki 20.yılını canı gönülden kutladığını belirterek, “Çalışmalarında Akus’a başarılar diliyorum.”diye konuştu.

Kurucu üye Ömer Usta ise, Akus firması ile yola çıkış hedeflerini anlatırken, “Ustalığı ve teknolojiyi, katma değeri yüksek ve dünyadaki lider firmalar arasında yer almak için kurulmuş bir firmadır Akus. Bu konuda çok ciddi bir yol aldık.”ifadelerine yer verdi.

“DÜNYADA SÖZ SAHİBİ BİR NOKTAYA ULAŞTIK”

Programa katılan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar da, yaptığı konuşmasında, yörede silah tamiratı ile başlayan  uzun soluklu süreçte sektörün günümüzde geldiği noktaya dikkat çekti.

Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde bulunan sektörde faaliyet gösteren firmalara Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi ve Beyşehir merkezdeki firmaların da eklenmesiyle artık bölgede yüzlerce firmaya ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Akpınar, “Ve dünyada söz sahibi bir noktaya ulaştık biz Konya Beyşehir olarak. Tabi bizim sektör uluslararası konjektüre, ekonomik gelişmelere çok duyarlı Ekonomi iyi ise, silah sektörünün de işleri iyi oluyor. Dünyada küresel anlamda kötü ise biraz daralıyor. Bunu aşmanın yolu; markalaşma, alternatif ve kaliteli ürünler üretmekten geçiyor.”diye konuştu.

Akpınar, bölgede üretim yapan hem Türkiye’de hem de dünyada çok ciddi anlamda söz sahibi olan firmaları gördükçe mutluluklarının arttığını da dile getirerek, şöyle devam etti:

“HUĞLU VE ÜZÜMLÜ ÇOK BİLİNEN VE TANIDIK MARKALAR”

“Zaten Huğlu ve Üzümlü bu noktada çok bilinen ve tanıdık markalar. Hem de artık uluslararası anlamda söz sahibiler.

İnşallah Akus firmamız gibi bu sene 20.yılını kutluyoruz. Nice 20.yıllara, nice 50.yıllara, hatta nice 100.yıllara ulaşırlar. Baktığımız zaman işte İtalya’da, Almanya’da çok önemli silah, savunma firmaları var. Biz istiyoruz ki, ilçemizde de, bölgemizde de o ülkelerle yarışan firmalarımız çıksın. Her anlamda bizi gururlandırsınlar.”

Konuşmaların ardından Akus firmasına uzun yıllar çalışarak hizmet eden isimler ile programa katılım gösteren protokole plaketler verildi.

Ek Fotoğraflar

Video

Akus Silah 20 yaşında

Kaynak haberonses

Google News

Previous post Göç yoluna koyulan yaban keçileri belgesel tadında görüntü oluşturdu
Next post 500.000 çizgili baykuş katledilmesi istendi. Doğa böyle bir felaketi de artık kaldıramaz.