2023-2024 Av yasağı başladı

Kara avcılığı av yasağı başladı. 2023-2024 av dönemi kara avcılığı sona erdi. 03.03.2024 tarihinden itibaren tüm avcıların başlayan av yasağına uymaları uymayanların uyarılması gerekiyor

AV YASAĞI AV SEZONU KAPANDI MI?

Av sezonu kapandı mı? Av sezonu ne zaman açılıyor ?

2023-2024 kara avcılığı sezonu sona erdi.

3 Mart Pazar 2024 günü gün batımı ile birlikte son bulan av sezonu dolayısıyla kara avcılığı av sezonu kapanmıştır.. Yeni av döneminin açılacağı yeni MAK kararları ile Ağustos ayına kadar avcılık faaliyetleri yasaktır.

Av hayvanlarının biyolojileri, üreme, eş tutma ve yavru büyütme zamanları dikkate alınarak avlanmalarına yasak getirilmekte olup, böylece yaban hayvanlarının ve dolayısıyla tabiatın korunduğu planlı ve sürdürülebilir avcılığın yapılması sağlanıyor.

“Yaban hayvanları üreme, tüy değiştirme ve göç dönemlerinde rahatsız edilemez, yavru ve yumurtaları toplanamaz, yuvaları dağıtılamaz. Bu kabahatleri işleyenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Avlanma döneminin sona ermesiyle ekiplerin kaçak avcılıkla mücadele mesaisi artırılıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Dkmp Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İl Şube Müdürlüğü ekipleri olarak, sürdürebilir bir yaban hayatı için kaçak avcılıkla mücadele çalışmaları sürdürülürken, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na ve Merkez Av Komisyonu kararında yasak avcılık yapan ve yasaklanan canlı mühre, tuzak, kapan, ilmek, kafes ve benzeri araç ve gereçlerle avlanan avcılara her bir aykırılık için idari para cezası veriliyor.”

KİMLER AVLARDA AVLANMA HAKKINA SAHİPTİR?

Türkiye’de avcılık belgesini almak için;

18 yaşını doldurmuş olmak,

 Silah taşıma ehliyetine sahip,

4915 sayılı kanuna göre avcılık belgesi almaya engel hali bulunmayan,

Avcılık ve av yaban hayatı ile ilgili eğitim almış,

Sınavda başarılı olmuş kişilere

Avlanma pulunu almış şartlarını sağlamak gerekir. 

Previous post 3 Mart DÜNYA YABAN HAYATI GÜNÜ
Next post Nemrut’ta ayılar, kış uykusundan uyandı