12 dev yılanı 24 yıldır elleriyle besliyorlar

Mersin’in Tarsus ilçesindeki Doğa Parkı’nda piton, boa ve anakonda yılanların bakıcılığını 24 yıldır Mustafa Karagündüz ile Harun Can yapıyor. Devasa yılanları her gün besleyen ikiliyi misafirler ilgiyle takip ediyor.

12 dev yılanı 24 yıldır elleriyle besliyorlar

Tarsus Doğa Parkı’na binlerce ziyaretçi akın ediyor. İçerisinde kaplandan aslana, lemurdan sırtlana, timsahtan vaşağa, kirpiden kuş türlerine kadar anavatanları farklı coğrafyalar olan hayvanlar var.

Doğa parkında çalışan Mustafa Karagündüz ve Harun Can ise her gün metrelerce uzunluğundaki piton, anakonda ve boa yılanlarıyla çok yakından ilgileniyor. Toplam 12 büyük  yılanı her gün besleyen ve bakımını yapan ikilinin, hiç kimsenin cesaret edemediği yılanlarla sarmaş dolaş olması misafirler tarafından ilgiyle izleniyor.

“24 YILDIR BESLİYORUM”

24 yıldır bakıcılık yapan Mustafa Karagündüz, “Sadece ayıdan çekiniyorum. Çünkü besleme yaparken bana saldırmıştı. Şu an o korkuyu da atlattım. Meslek hayatımda aslan, piton, timsah, sırtlan, kaplan gibi yabani hayvanları besler ve bakımını yaparım. Onlar sanki benim evladım gibi” dedi.

Harun Can da, “Her gün besleme yaptığım timsahların en küçüğü 2 yaşında, en büyükleri ise sizlerin belgesellerde izlediğiniz büyük timsahlar. Alıştık artık korkmuyoruz” diye konuştu.

“2 BİN 450 HAYVAN VAR”

Doğa parkı müdürü Nilay Serpin ise, şunları söyledi: “Burası Çukurova’nın en büyük doğal hayvanat bahçesi. 2 bin 450 adet hayvana sahip. Sadece buradaki hayvanlara hizmet vermiyoruz, avcıların yaraladığı kazada yaralanan hayvanları tedavi ediyoruz. Deprem bölgesinden gelen ve ücretsiz olarak misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızı ve çocukları burada gezdirip onların o psikolojiden uzaklaşmasını sağlıyoruz.” (DHA) Kaynak Sözcü

Previous post Bu kemirgen Vatikan’a göre kesinlikle bir balık! Peki ama gerçekten öyle mi?
Next post Tarım ve Orman Bakanlığı, geçen yıl 11 bin 377 yaban hayvanını tedavi ederek doğal ortamına bıraktı