TEPEGÖZ / Erkan SARAÇ

Read Time:1 Minute, 20 Second

TEPEGÖZ

Erkan SARAÇ

Kapkaranlık hava alacakaranlık oldu, içerim aydınlık! Evimden çıktım, “Günaydın!”, dedim rastladığım kişilere, köpeklere, kedilere! Bugün güpgüzel olacak, savında değilim! “Müddei iddiasını ispat ile mükelleftir! (Sav söyleyen savını kanıtlamalıdır!), hukuk kuralını bile tepelediler! Nerede, kimler, nasıl, ne zaman… Cahil cesareti (Dunningkrugersendromu) desem yeter!

Ormanlı dağa tırmanış eyleyeceğim. Tümgün gamı kederi yansıtmayan doğadaki renkleri selâmlayacağım. “Oh be dünya varmış!”, diyeceğim; kim olursa olsun, iyi insandan gayrısını neyleyim? Kötüler sefa sürüyor, iyiler cefa çekiyor, niçin bu durum değişmiyor, diye düşünmeyeceğim. Ben mi kurtaracağım anasını satayım dünyayı?

Av zamanı uçlarda dolaşır duygularım. Doyasıya avcılık yaptığım için avlanmak öncesi durumumun sıradanlaşacağına ava gideceğim günün sırf öncesinde değil sonrasında da heyecan, gerginlik, sıradışı ruhsallık oluşuyor. “Yaşam tekdüze, toplum sıkıcı, insanlar birörnek!” deseler de kimileri, değerbilmezlerce toplum kökten sarsılıyor, insanlar yoksulluk, haksızlık, acımasızlık nedenleriyle intihar ediyorlar…  Etme bulma dünyası, diyorlar…

Gerçeği veya hayalî yansıtan kitap dünyasının iyi okurseverisıradışıdır. Sayısaldan, sözelden çok görselden hoşlananlar, avcılık sanalını gerçeğine yeğlerler mi? Olabilir, kişinin keyfine kalmış! Keyiflenmek, zevklenmek ince konudur! Palaz keklik, farda tavşan, yumurtalı balık, soyu tükenişte av hayvanlarını avlayan taşyüreklilere “Zevkler ve renkler tartışılmaz!”, denmemelidir.   

Okuryazarlığım sanallıktan da keyifleniyor ama doğa, yaban ve av ortamında tüm varlığımla varım. Ulaşılabilir doruklara amaçlanmak iyidir ki yamaçlarda uğraşırken güzelliklerden paylar almayı bilen ola ki başarısızlıkta yetersizlik duygusu, ruhsal karmaşayı önleyebilir. Ki avcı ve dağcı olarak, konumu ve görüş açısı yönüyle doruktan güzel görüntülü yamaçlara, tepelere tanığım.

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ KASIM 2019 198. SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

tps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Yağmurla Gelenler / Engin OZAN
Next post ÜSTADIN ARDINDAN / İsmail VAROĞLU