Şili’de 12 bin yıl öncesine ait fil kalıntıları bulundu

Şili’deki bilim insanları 12 bin yıl önce ölen bir filin kalıntılarını ortaya çıkardı. Araştırmacılar, keşfin iklim değişikliğinin ve insan etkisinin, bölgedeki hayvanları o dönemde nasıl etkilediğine ışık tutmasını amaçlıyor.

Şili'de 12 bin yıl öncesine ait fil kalıntıları bulundu - 1

Şili’de binlerce yıllık fil kalıntıları keşfedildi.

Şili'de 12 bin yıl öncesine ait fil kalıntıları bulundu - 2

Bilim insanları Cochamo bölgesindeki Tagua Gölü yakınlarında 12 bin yıl öncesine ait Gomphothere  kalıntıları ortaya çıkardı.

Şili'de 12 bin yıl öncesine ait fil kalıntıları bulundu - 3

Modern filin soyu tükenmiş bir akrabası olan Gomphothere’in binlerce yıl önce güney Şili’de yaşadığı açıklandı.

Şili'de 12 bin yıl öncesine ait fil kalıntıları bulundu - 4

4 TON AĞIRLIĞINDAYDI

Araştırmacılar bu fil türünün bölge sakinleri tarafından avlanmış olabileceği düşüncesi üzerinde duruyor. Filin 4 ton ağırlığında olduğu belirtiliyor.

Şili'de 12 bin yıl öncesine ait fil kalıntıları bulundu - 5

Konuya ilişkin açıklama yapan araştırmacılar, “Çok büyük ve tehlikeli bir hayvandı. Muhtemelen avlanması için bir kaç kişi gerekiyordu” yorumunu yaptı.

Şili'de 12 bin yıl öncesine ait fil kalıntıları bulundu - 6

Öte yandan, bilim insanları, keşfin bölge üzerindeki insan etkisini daha geniş incelemelerine izin vereceğini söylüyor. Bu durumun, aynı zamanda iklim değişikliğinin bölgedeki hayvanları o dönemde nasıl etkilediğine ışık tutması bekleniyor.

About Post Author

Previous post Restoran şefinin geyikle geyik muhabbeti yaptı
Next post Bozkurtlar, Avrasya kunduzu, bizon ve gri foklar… Tedbirler vahşi doğayı hayata döndürdü