Karadeniz’in İlk Trap-Skeet Atış Poligonu Çarşamba’da Açıldı

Read Time:1 Minute, 51 Second

Çarşamba Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Trap-Skeet Atış Poligonu’nu düzenlediği ‘Cumhuriyet Kupası’ yarışları ile atış tutkunu sporseverlerin hizmetine sundu. Başkan Halit Doğan, “Ulusal ve uluslararası birçok müsabakaya ev sahipliği yapmayı istiyoruz” dedi.

Karadeniz'in İlk Trap-Skeet Atış Poligonu Çarşamba'da Açıldı

40 SPORCU KATILDI
Çarşamba Belediyesi tarafından kente kazandırılan Karadeniz’in ilk ve tek Trap-Skeet Atış Poligonu olma özelliğini taşıyan poligon, 30 Ekim Pazar günü farklı illerden gelen 40 sporcunun yarıştığı müsabaka ile ‘atış tutkunu’ sporseverlerin hizmetine açıldı. 43 bin metrekarelik alana yapılan poligon büyük müsabakalara ev sahipliği yapacak seviyede.

ÇARŞAMBA’YA DEĞER
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı 99. yıl dönümünde Büyük Erkekler, Gençler ve Takımlar olmak üzere 3 kategoride düzenlenen Cumhuriyet Kupası Açılış Şampiyonası’nda kazananlara ödülleri takdim edildi. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Trap-Skeet Atış Poligonu’nun Çarşamba için büyük değer olduğunu ifade etti. Doğan, “Çarşambalılar atıcılık sporuna meraklı. Poligonumuz sayesinde daha güvenli ve profesyonel bir ortamda atış yapabilecekler. Ulusal ve uluslararası birçok müsabakaya ev sahipliği yapmayı istiyoruz” dedi.

43 bin metrekarelik alana yapılan Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Trap-Skeet Atış Poligonu büyük müsabakalara ev sahipliği yapacak seviyede.

BAŞARILI SPORCULAR VAR
Başkan Halit Doğan, “Karadeniz Bölgesi’nde olmayan bir poligonu sadece Çarşamba’mızın değil, bölgenin de hizmetine sunduk. Bu sporu yapan çok başarılı kardeşlerimiz var. Başka illere giderek oradan getirdikleri kupalarla bizleri temsil ediyorlardı. Bu sporda kendini geliştirmek, yetişmek isteyen arkadaşlarımız var. Antrenörlerimiz de var. Onlarla beraber burada kurslar açarak yeni sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Kupası Açılış Şampiyonası’nda kazananlara ödülleri takdim edildi. 

KUŞAKLARIN BULUŞMASI
“Bugün burada, birinci kuşakta bu sporu yapmış, üçüncü kuşakla torunuyla beraber buraya gelmiş, sporu izleyen, sporu seven sporcularımızı da görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Halit Doğan, şöyle konuştu; “Çarşamba olarak farklı işlerle adımızı duyurmaya devam ettireceğiz. Bir taraftan olimpik standartlarda Türkiye’nin ilk Durgunsu Kano Yarış Parkuru’muzda da çalışmalar devam ediyor. Bu da bölgede olmayan bir tesisti.”

Açılış törenine Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu, geçmiş dönem Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sporcu Yetiştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ufuk Arman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak Hedef halk N. Alper CABBAR

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Diyarbakır’da yol çalışmasında bulunan mağarada yeni bir böcek türü ortaya çıktı
Next post Erzincan’da ayı saldırısına uğrayan kadın ağır yaralandı