0 0 lang="tr"> Gönüllü Doğasever öğrenciler Kuş Cenneti Düden Gölü çevresinde temizlik yaptı - Avdoğa Dergisi
Site icon Avdoğa Dergisi

Gönüllü Doğasever öğrenciler Kuş Cenneti Düden Gölü çevresinde temizlik yaptı

Read Time:1 Minute, 10 Second

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Konya Selçuklu Gençlik Merkezi Gönüllülük Kulübü Çevre Timi üyelerinden oluşan öğrenciler tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla Kuş Cenneti Düden Gölü çevresinde çevre temizliği yaptı.

Etkinlik ile çevre temizliğinin önemine dikkat çekildi.
Selçuk Üniversitesi öğrencisi ve Gönüllülük Kulübü Çevre Timi Üyesi Zühal Çakır KONTV Kulu Muhabirine yaptığı açıklamada, ” Gençlik ve Spor Bakanlığı, Konya Gençlik Merkezinde gönüllüyüz. Bugün Düden Gölüne geldik.  Düden Gölündeki çöp atıkları toplamak için buradayız. Konya merkezde olmak üzere daha çok köy okullarında yine aynı şekilde buralarda etkinlikler yapıyoruz.

Burada çok atıkları çok fazla ve tuzlu ve tatlı su kaynakları ile beslenen kuş türlerimize zarar veriyor. Çöpler flamingoların ve diğer kuş türlerinin başına geçebilir ve gagalarında kalabilir. Buda sıkıntı yaratabilir. Bu yüzden göllerimize sahip çıkmalıyız. Dikkat etmeliyiz. Çöplerimizi atmamalıyız. Biz de bunun için buradayız. Bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bugün Düden Gölündeki atıkları topluyoruz.” dedi. 

Çevre Timi Üyesi Esmanur Macit ise açıklamasında:” Biz buraya Selçuklu Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri olarak bu gönül farkındalığını tanıtmak için buradayız. Düden Gölü çok önemli bir golümüz. Flamingo ve birçok kuş türü üretmekte ve yaşamaktadırlar.

Malesef etrafa atılan çöpler onlara zarar vermektedir. Ayrıyetten Düden Gölü sınırları uzaklara kadar uzanırken şimdi çok az bir miktar da su kalmış. Atıklar da suyumuza zarar veriyor. Şu kuruyor. Çevre temizliğine dikkat edelim. Çöplerimizi etrafa atmayalım. Malesef hayvanlara zarar veriyor. Flamingo gibi hassas varlıklar ve canlılar bu atıklardan dolayı nesilleri tükenebiliyor. ” ifadelerine yer verdi. 

Ertan Özkök/Kulu

kaynak yenikonya

Happy
0 0 %
Sad
0 0 %
Excited
0 0 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %
Exit mobile version