Baja Troia start verdi

Read Time:2 Minute, 6 Second

İstanbul Off Road Kulübü tarafından organize edilen Baja Troıa Turkey 2022, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı’nın da katıldığı Seremonik Start ile açılışını gerçekleştirdi.

İstanbul Off Road Kulübü tarafından organize edilen Baja Troıa Turkey 2022 start verdi. Çanakkale içinde koşulan sıralama turlarının ardından Kordon`da gerçekleşen Seremonik Starta Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı da katıldı. East European Tout Terrain Series Türkiye ayağı olarak düzenlenen Baja Troia Türkiye, bu sene 25 Eylül tarihine kadar Çanakkale`de devam edecek. 

43 ekip katıldı

Organizasyonun Ralli Merkezi ve Servis Alanı olarak düzenlediği Çanakkale İl Özel İdare`de Teknik ve İdari kontrollerini tamamlayan araçlar, sıralama turları için 17.00`de Terzioğlu Vakfına ait arazide kurulan Özel Seyirci Parkurunda sıralandılar. Yarışçıların aynı noktadan start alarak başladığı 2 turda tamamladığı toplam 3,6 km uzunluğundaki parkur, araçların yüksek hızlara çıkmasına izin veren virajlı yapısı, köprü geçişi ve tünel geçişi ile seyircilere heyecanlı görüntüler sundu. İtalya, Bulgaristan, Polonya, Yunanistan ve Türkiye`den 43 ekibin katıldığı yarışta ilk gün en hızlılar belli oldu. En iyi zamanları SSV sınıfında yarışan ekipler gerçekleştirdi. Geçici sonuçlara göre 53 kapı numarası ile yarışan Polonyalı ekip Tomasz Bialkowski-Darius Baskiewicz 02:16:00 ile en iyi zamana imza attılar. Onları 02:20:70 ile 52 kapı numaralı Bulgar ekip Murat Kapanoğlu-Aleksandar Trendafilov takip etti. 3. En iyi zamanı 57 kapı numarası ile yarışan Yağız Birinci-Ali Emre Yılmaz yaptı. 

İlk start verildi

Sıralama Turlarının ardından Çanakkale Kordon`da hazırlanan Seremonik Start takının arkasında sıralanan 43 araç, renkli görüntüleri ile büyük bir kalabalığı başına topladı. Vali Aktaş`ın ilk startı vermesinin ardından, TOSFED Başkanı Sayın Eren Üçlertoprağı da start verdi. Ekipler 23 Eylül Cuma günü Salihler köyü cıvarında start alacak Dardanos 1 ve 2 Etaplarında yaklaşık 230 kilometre Özel Etap geçecekler. Tamamı orman ve dağ yollarında hazırlanan etapların sonunda yeni sıralamalar belli olacak. FIA Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan organizasyon süresince, FIA Gözlemcisi Mr. Raymond Johansson etkinliğin her yönünü değerlendirmek için yarış sahasında olacak. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) destekleriyle düzenlenen organizasyona Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi de tam destek veriyorlar. Ana destekçi Major dışında Terzioğlu Vakfı, Büyük Truva Oteli, TMS Grup, Mega Metal, Boz Tıbbi Malzeme, Ender Mağazaları, HIC Industrial Solutions, Noccar, Tekfil, Pesent`e, Eko Sistem, Enkay Moda organizasyonda yer alıyor. Numberone Radyo ve TV de Medya sponsoru olarak destek veriyor.
(Atilla Akın-Nevin Yüksel)

Kaynak Çanakkale olay

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post DOĞANIN ÇÖPÇÜLERİ ZARARSIZDIR
Next post Dünyada bir ilk: Çin’de dünyaya geldi