Furkan Düzenli / Gazi Sniper

Read Time:2 Minute, 13 Second

Ben Furkan Düzenli
1984 Erzurum Oltu İlçesi Çamlıbel Köyü’nde doğdum. İlk ve orta öğretimimi erzurumda tamamladım.2004 Yılında Niğde Polis Meslek Yüksekokulu’nu kazandım ve Emniye Genel Müdürlüğü’nde polis memuru olarak göreve başladım.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde açılan polis özel hareket kursuna katılmaya hak kazandım. Kursu başarı ile bitirerek polis olarak polis özel hareket branşına geçiş yaptım.2012 Yılında Kars İli Kağızman ilçesi Görecek köyü kırsalında terör örgütüne karşı yapılan bir operasyonda yaralandım.

Sağ el dört parmağım koptu. Bir yıl süre içinde 7 kez ameliyat geçirdim.Parmaklarımın bir kısımı kurtarabildik. Fakat sonunda sağlık kurulu gazi olduğuma karar verdi ve devlet övünç madalyası ile ödüllendirildim.

2013 Yılında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 3713 sayılı terörle mücedele kanunu kapsamında gazi olanlara verilen iş hakkımı kullanarak ikinci kez Erzurum Özel Hareket Şube Müdürlüğü bünyesinde eğitim büro amirliğinde idari polis memuru olarak tekrar ikinci görevime başladım.

Meslek içi atış ile ilgili çeşitli eğitimler aldım.Yurt içi ve yurt dışında bir çok yerde bir çok personele atış konularında eğitimler verdim.

Çocukluğumdan beri silahlara ilgim çok fazlaydı. Özellikle keskin nişancı tüfekleri ve uzak mesafe atışları ilgi odağım olmuştur. 2019 Yılında ikinci iş hakkımdan kendi isteğimle ayrılarak optik ve outdoor ürünler ile ilgili kendi firmamı kurdum.Hali hazırda bir ABD firmasının türkiye distribütörlüğünü aldım aynı zamanda kendi markam ilede yurt dışında optik ürünler yaptırmaktayım.

Amacım yivli tüfekler optik ürünler ve balistik hesaplamalar ile ilgili kullanıcıya doğru bilgileri aktarabilmektir. Av doğa dergisi vasıtası ile siz değerli okuyuculara daha sonraki yazılarımda her sayıda farklı bir konu olmak üzere bildiğim bilgileri sizlerle aktarmaya devam edeceğim.

Yakın bir zamanda aramızdan ayrılan ve av doğa dergisinde bir çok yazısı olan benim de ısrarla dergide yazmam gerektiğini söyleyen rahmetli Kemal Elitemiz hocamızıda rahmetle anar siz değerli okurlarımıza saygılarımı sunarım.

AVDOĞA DERGİSİ
AĞUSTOS – 2020 202. YENİ SAYIMIZ ÇIKTI..
Abone OL / Abone YAP lütfen..
AVCININ SEKTÖRÜN GÖZÜ KULAĞI SESİ
Her biri birbirinden kıymetli yazarlarımızın dolu dolu yazılarını
görsellerini keyifle heyecanla takip etmenizi unut ediyoruz.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Mustafa Gürler BLADESANDAXE – İzzet ALKAN
Next post Amatörce Fişek Doldurmak – Hristo YUVANIDIS