KAMİL ÜÇBAŞ, VEFATININ 3. YILINDA ANILDI

Av Doğa ve Oltacı Dergilerinin kurucusu, Avcılık camiasının sevilen ismi Kamil Üçbaş, vefatının 3. yılında ailesi ve avcılık dünyası tarafından anıldı.

Üçbaş, avcılıkla ilgili düzenlediği bir organizasyonda, Polatlı’da düzenlenen Avdoğa festivali sırasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle Ankara’da hastaneye kaldırılmış, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koroner yoğun bakım servisinde doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak 22 Haziran 2019 tarihinde hayata gözlerini yummuştu.

Vefatıyla tüm Avcılık camiasını üzüntüye boğan Kamil Üçbaş, ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında dualarla anıldı. Aynı günün akşamı Avdoğa ve Oltacı Dergisi’nde toplanan Kamil Üçbaş’ın ailesi ve sevenleri, mevlüt okutarak, hakkında sohbetlerle kendisini bir kez daha anarak, unutulmayacağını gösterdiler.

Kamil Üçbaş hakkında

Av Doğa Dergisi ve Oltacı Amatör – Sportif Balıkçılık Dergisi’nin kurucusu, “Avcının Temel Eğitim Kitabı”nın yazarı, ilk kez Ulusal Avcılar Bayramı ve avcılık kursları düzenleyen, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Avcılık Teknik Kurul Üyeliği, Avcılık ve Yaban-Av Hayatı Koruma Konfederasyon başkanlığı yapan Av ve Doğa Dostu Kamil Üçbaş, İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu’nda başkanlığı ve Okçuluk İhtisas Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş, Yaban Tv’nin kuruluşuna katkıda bulunarak uzun yıllar Av-Doğa programı yapmıştı.

Yıllarca Türkiye’nin en büyük kara ve olta avcılığı buluşması olan Game Fair Av Doğa Festivali’ni, Olta Balıkçılığı şenliğini düzenleyen, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında Türk avcısının ve sektörün sesi, kulağı ve gözü olan Kamil Üçbaş, avcılık camiası tarafından çok seviliyordu.

About Post Author

Previous post 2022 – 2023 Av Dönemi İl İl Avlak Haritaları
Next post Pet shoplarda kedi-köpek satışında son günler