Dağ keçileri ilk defa bu kadar kalabalık görüntülendi

Read Time:47 Second

Tunceli’de, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan koruma altındaki 100’e yakın dağ keçisi, sürü halinde görüntülendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kaçak avcılığın önüne geçilmesiyle dağ keçilerinin sayılarında artış yaşandığını ve ilk defa bu kadar kalabalık görüntülendikleri söyledi.

Türkiye’de yaban hayatı zenginliğinin en fazla olduğu illerden Tunceli’de koruma altındaki hayvanların sayıları son yıllarda artış gösterdi. Yöre halkı tarafından kutsal kabul edilen ve Dünya Doğa Koruma Birliği’nin (IUCN) yayımladığı nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin kırmızı listesinde bulunan dağ keçilerinin popülasyonu da arttı. 100’e yakın erkek dağ keçisi, karların eridiği zirvelerden inerken DKMP ekiplerinin objektifine takıldı.


DKMP yetkilileri, kaçak avcılığın önüne geçilmesiyle yaban keçilerinin sayılarında artış yaşandığını ve dağ keçilerini ilk defa bu kadar kalabalık bir şekilde görüntülediklerini belirtti. Yetkililer, kaçak avcılara karşı mücadelenin aralıksız devam edeceği kaydedildi. kaynak halktv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Bilim insanları uyardı: Ölümcül süper bakteri domuzlardan insanlara geçebilir
Next post Nesli tehlike altındaki telli turna çifti, aynı yerde yuvalandı