Atacama Çölü’nde soyu tükenmiş dev köpek balıklarına ait dişler bulundu

Read Time:1 Minute, 0 Second

Arkeologlar, Şili’de yer alan 105 bin kilometrekarelik Atacama Çölü’nden soyu tükenmiş dev köpek balıklarına ait dişler ortaya çıkardı.

Atacama Çölü'nde soyu tükenmiş dev köpek balıklarına ait dişler bulundu

Atacama Çölü’nde kazı çalışması gerçekleştiren arkeologlar, 2 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen soyu tükenmiş bir köpek balığı türüne ait devasa dişlerin bulunduğunu duyurdu. Arkeologlar, boyutu ortalama bir insan elinden daha büyük olan dişlerin, uzunluğu 20 metreye kadar çıkabildiği belirtilen ‘megalodon’ köpek balığı türüne ait olduğunu açıkladı.

Newsweek’te yer alan habere göre, bölgenin hazine avcıları tarafından sürekli yağmalandığına değinen arkeologlar, buna rağmen Şili’nin dünyadaki en büyük bilimsel megalodon diş koleksiyonlarından birine sahip olduğunu söyledi.

Atacama Paleontoloji ve Doğa Tarihi Araştırma Geliştirme Kurumu Direktörü Pablo Quilodran yaptığı açıklamada, “Atacama bölgesinde olağanüstü fosil yatakları bulunuyor ve yaklaşık 8 milyon yıl öncesine ait deniz omurgalılarının kalıntılarına rastlanıyor” dedi. 

Quilodran, megalodonlara ve diğer tarih öncesi yaratıklara ait dişlerin karaborsada satıldığını söylerken “Şili’deki fosiller, kanunlar ile korunuyor olsa da bölge, uzun yıllar boyunca kuralsız madencilik operasyonlarının ve yasa dışı fosil avcılarının yağmalamalarının kurbanı oldu” diye konuştu.

Yasa dışı eylemlere rağmen dünyanın en büyük bilimsel megalodon diş koleksiyonlarından birine sahip olduklarını belirten Quilodran, keşfedilen dişlerin halk tarafından görülebilmesi için bir müzede sergileneceğini ifade etti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Sincap ‘Alvin’ çay içiyor, cips yiyor, otomobille geziyor
Next post Üzerine 50 bin arı konmasına rağmen maskesiz ve kıyafetsiz çalışıyor