Salda Gölü’ne araç girişi yasaklandı, ‘Gara Tren’ dönemi başladı

Read Time:1 Minute, 39 Second

Burdur’un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz rengi berrak suyunun hoşluğuyla “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılan Salda Gölü‘nün doğallığının korunması için başlatılan müdafaa ve düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

SALDA GÖLÜ SEYAHAT REHBERİ

Salda Gölü’nün Beyaz Adalar kısmına araç girişinin yasaklanmasının akabinde girişe otopark yapıldı. Salda Gölü’nde fotoğraf çekilmek isteyen ziyaretçilerin göl kenarına kadar fiyatsız bir formda götürülmesini sağlayan Golf aracı ile ‘Gara Tren’ ring seferleri başlatıldı.

Salda Gölü’nü muhafaza kapsamında saatte en azla 600 kişinin ziyaret ettiği Salda Gölü’nde ziyaretçilerin artmasından ötürü önümüzdeki günlerde 45 kişilik elektrikli trenlerin sayısının arttırılması planlanıyor.

2 gün evvel uygulamaya geçirilen ‘Gara Tren’ ring seferlerinin 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 trene çıkarılarak gün içerisinde daima bir formda hizmet vereceği öğrenildi.

Ayrıyeten vatandaşların fiyatlı olarak giriş yapabildiği Beyaz Adalar kısmının giriş kısmında vazifeliler ziyaretçilerin araçlarını otoparka bırakması, beyaz kumlara basılmasının ve gölde suya girmenin yasak olduğunu belirten ikazlarda bulunuyor.

İzmir’den Salda Gölü’ne gelen Şükrü Duygun, “Eşimle birlikte bu tarafa bir seyahat düşündük. Salda Gölü’nü çok güzel bulduk. Otopark olarak dışarıda park etmeleri çok âlâ olmuş. En azından doğayı müdafaa emelli. Servis araçları ve tren ile göl kenarına kadar götürüyorlar. Çok memnunuz” dedi.

“TRENLER İLE ORAYA KADAR GÖTÜRDÜLER”

Salda Gölü’nün doğal yapısının korunması maksadıyla yapılmış olan araç girişlerinin yasaklanmasının hoş bir uygulama olduğunu tabir eden Sebile Uğur, “Hollanda’dan geldik. Arkadaşlarımız kesinlikle görmeniz gereken bir yerdi demişti. Lakin doğayı korumak için göle girmek yasaklanmış. Araçlar da giremiyor. Lakin trenler ile sağ olsunlar vazifeliler oraya kadar götürdüler. Hoş bir hizmet. Doğayı koruyalım zira bu doğayı hiçbir yerde bulamayız” diye konuştu.

“BURASI DOĞAL BİR HARİKA”

Ankara’dan Salda Gölü’ne ziyarete gelen Ferit Ova ise araçların girişlerinin yasaklanması ile ilgili olması gerekenin bu olduğuna dikkat çekerek “Burası sonuç itibariyle doğal bir olağanüstü. Bunun değerini çok düzgün bilmemiz lazım. Buralar Türkiye için çok hoş varlıklar. Buraları muhafazamız lazım” diyerek kelamlarını tamamladı.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Beykoz’da tırtıl istilası: Ne varsa kurutuyorlar
Next post 7 tane tabelası olmasına rağmen bulunamayan Marmara’nın gizli cenneti: Karacaali Köyü