Avrupa Birliği’nin en büyük ayısı olduğuna inanılan bir ayıyı yasa dışı bir şekilde öldürmekle suçlandı.

Read Time:1 Minute, 5 Second

Doğal yaşam savunucuları, Liechtenstein Prensi Emanuel’i Mart ayında Romanya’da Avrupa Birliği’nin en büyük ayısı olduğuna inanılan bir ayıyı yasa dışı bir şekilde öldürmekle suçladı.

Prense şok suçlama: AB'nin en büyük ayısını öldürdü

Agent Green adlı örgüt, Prens Emanuel von und zu Liechtenstein’ın Romanya’da çiftliklere zarar veren bir dişi ayıyı vurmak için izin aldığını fakat onun yerine 17 yaşındaki erkek boz ayı Arthur’u vurduğunu söylüyor.

Avusturya’da yaşayan Liechtenstein Prensi Emanuel suçlamalara henüz yanıt vermedi.

Liechtenstein Prensliği basın ofisi “bu özel ve kişisel olayın” arka planına dair bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Basın ofisi, Prens ve ailesinin ekoloji ve sosyal sürüdürülebilirliğe büyük önem verdiğini ekledi.

BBC Türkçe’de yer alan bilgiye göre, Romanya Ulusal Çevre Muhafızları, ayı Arthur’un ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Agent Green’ın yayınladığı belgelere göre Romanya’nın Covasna ilindeki avcılar birliği, Transilvanya’daki Ojdula köyünde çiftliklere zarar veren bir dişi ayıyı vurması için Prens’e izin verdi.

Fakat Prens Emanuel bir ayıyı vurduktan sonra köydeki sorunun çözülmemiş olması, dikkatleri vurulan ayıya çekti.

Agent Green’den Gabriel Paun bu tip izinlerin son çare olarak verilmesi gerektiğini, norm değil istisna olduklarını söylüyor. Paun, Arthur gibi ayıların öldürülmesiyle aynı soydan ayıların birbiriyle çiftleşme riskinin arttığını belirtiyor.

Romanya Çevre Bakanı Tanczos Barna da köyde rahatsızlık yaratan bir ayının vurulması için izin verildiğini doğruladı fakat bu iznin kime verildiğini söylemedi.

Aktivistler, dişilerden çok daha büyük olan Arthur’un yanlışlıkla değil bilinçli olarak öldürüldüğünü düşünüyor. Kaynak haberglobal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Annesiz kalan kaya sansarı yavruları rehabilitasyon merkezinde şefkatle bakılıyor
Next post Gürbulak Sınır Kapısı’nda 12 yavru maymun bulundu