YENİ ADIYLA POLATLI AVCILAR ARAMA KURTARMA DERNEĞİNİN KONGRESİ YAPILDI

Read Time:2 Minute, 6 Second

Yeni adıyla Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneği olan derneğin başkanlığına yapılan kongrenin ardından dernek başkanı Ömer Sarıboğa seçilirken Polatlı’da ilk kez bir sivil toplum kuruluşu tarafında arama kurtarma birimi kurularak yaşanabilecek tüm felaketlerde anımda müdahale etmek için hazır durumda bekleyen profesyonel eğitim almış isimler yer alıyor.

YENİ ADIYLA POLATLI AVCILAR ARAMA KURTARMA DERNEĞİNİN KONGRESİ YAPILDI

Polatlı Avcılar ve Atıcılar Derneği geçtiğimiz günlerde avcılık faaliyetleri yürüten derneğin bünyesine yeni eklenen arama kurtarma birimiyle derneğin tüzüğünde de değişiklik yapıldığı kongresini gerçekleştirdi. Yeni adıyla Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneği olan derneğin başkanlığına yapılan kongrenin ardından dernek başkanı Ömer Sarıboğa seçilirken Polatlı’da ilk kez bir sivil toplum kuruluşu tarafında arama kurtarma birimi kurularak yaşanabilecek tüm felaketlerde anımda müdahale etmek için hazır durumda bekleyen profesyonel eğitim almış isimler yer alıyor.

Polatlı Avcılar ve Atıcılar Derneği geçtiğimiz günlerde avcılık faaliyetleri yürüten derneğin bünyesine yeni eklenen arama kurtarma birimiyle derneğin tüzüğünde de değişiklik yapıldığı kongresini gerçekleştirdi. 3 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’da yapılan kongre ile isim değişikliği yaparak yeni yönetimini belirleyen dernek çalışmalarına başladı. Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ömer Sarıboğa; “Son yıllarda ülkemizde ardı ardına yaşanan felaketlerde planlama profesyonel organizasyon ve pozitif müdahalelilerin pek çok hayatı kurtardığını görüyoruz. Bu anlamda biz de dernek bünyesinde Polatlı’ya ve ülkemizin herhangi bir noktasında meydana gelebilecek felaketlerde hizmet vermek amacıyla bir arama kurtarma ekibi kuruyoruz. İlerleyen zamanlarda arama kurtarma ekibimizin faaliyetleri hakkında da kamuoyumuzu bilgilendireceğiz”

Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneğinden Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; “Ömer Sarıboğa, Resul Kartal, Berat Öztabak, Ferdi Türkoğlu, Mehmet Zafer Gül, Oğuz Umay, Necati Avcı” isimlerinden oluştu.

Derneğin Denetim Kurulunda ise, “Alpay Bolsu, Mücahit Sarıkaya, Orhan Bozdağ” yer aldı.

“AVCILIK FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Avcılar Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ömer Sarıboğa kongrenin ardında gazetemize yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde eskiden olduğu gibi tüm avcılık faaliyetlerinin devam ettirildğini belirterek “Polatlı’da avcılık sporunda derneğimize üye olan tüm avcılarımız gerekli tüm donanıma, birikime ve doğaya saygı duyma noktasında bu bilince sahip arkadaşlarımızdan oluşuyor. Bu anlamda son yıllarda ardı ardına yaşanan doğal felaketler sebebiyle avcılar etkinlikleri düzenleyen derneğimizin tüzüğünde değişikliğe giderek arama kurtarma birimini de derneğimizin faaliyet alanını daha da genişlettik. Kongremizin ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”

“ARAMA KURTARMADA PROFESYONEL İSİMLER YER ALIYOR”

Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneğinde arama kurtarma biriminde görev yapacak isimlerin hepsi profesyonel arama kurtarma ve dağcılık gibi pek çok branşta uzman isimlerden oluşuyor. Bunun yanında gerek AFAT gönüllü eğitimleri ve gerekse AFAT’ın düzenlediği yüz yüze eğitimlere de katılan derneğin arama kurtarma biriminde görev yapan isimler şimdiden ekipmanları ve eğitimlerde edindikleri tecrübelerle ülkenin nesrinde olursa olsun yaşanabilecek tüm doğal afetlerde görev yapmaya hazır durumdalar.

kaynak Polatlı Ayrrıntı HBR: AYŞE KÖKSAL

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Adana’da timsah ihbarı geldi: Ekipler harekete geçti
Next post Aç kurt dağ keçisini böyle avladı