Köy yolundaki 4 ayı yavrusunu cep telefonu ile görüntüledilendi

Read Time:45 Second

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Sarıçam Ormanlarında kış uykusuna yatmaya hazırlanan boz ayılar cadde, sokak ve kayak merkezinde yiyecek arıyor. İlçe halkının birlikte yaşamaya alıştığı ayıları zaman zaman cep telefonları ile görüntüleyenler onlara olan sevgilerini de ‘şekerler’, ‘tatlı şeyler’, ‘benim kuzularım’ gibi seslenerek dile getiriyor.


Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi’ndeki Kayı Snow Oteli yöneticisi Deniz Demir, ayıların bugüne kadar kimseye vermediğini ve onlarla yaşamaya alıştıklarını söyledi. Ayıların oteller civarı veya ilçe merkezindeki çöp kutularına atılan yiyeceklerin kokusuna alarak geldiğini ifade eden Demir, “Ne kadar ürkütücü olsalar da hepsi çok tatlı. Sosyal bir yapıya sahipler. Kimseye zararları yok. Sadece çöp konteynerlarını devirip etrafa saçıyorlar. Biz de her sabah oraları temizlemek zorunda kalıyoruz. Onları arada bir görüntülemek bizim içinde büyük bir zevk oluyor” diye konuştu.


Öte yandan Kars’ın Selim ilçesinin Akçakale köyünde de aç kalan bir tilki yerleşim alanına yaklaşınca vatandaşların sevgisi ve ilgisiyle karşılandı. Vatandaşlar tilkiyi elleriyle doyurdu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Kaçak avcılar jandarmaya avlandı
Next post Sonbaharın doğaya yansıyan tonları görenleri cezbediyor! Muhteşem manzara