ALPUSAT BIÇAKÇILIK / İZZET ALKAN

Read Time:1 Minute, 28 Second

ALPUSAT BIÇAKÇILIK

Sayın okurlarım; bu sayımızda Şükrü Karakaş  kardeşimizi  sizlere  tanıtmak istiyorum.

El yapımı ve sanata olan ilgisi nedeniyle bıçak yapımına merak saran ve kendi bıçağımı yapabilirim hevesi ile severek ve isteyerek yapan kardeşimize kendisini ve bu işlere girişini, neler yaptığını bizlere anlatmasını istedim. Bakalım neler anlatmış, keyifle okuyalım;

“Merhaba.

Ben Şükrü Karakaş…

Çorum, Osmancık, Aşağızeytin Köyünde doğdum. Çocukluğum köyde geçti. Etrafımda hep çiftçiler, avcılar oldu. Arazide vakit geçiren biri iseniz  sağlam bir bıçak olmazsa olmazınızdır.

Yeri gelir yemek yaparken kullanır, yeri gelir ateş yakmak için odun kesmede. Ne kadar sağlam olursa o kadar kafanız rahat olur. Bizim nesilde ithal adi bıçaklar çok yayıldı. Ucuz diye alınıyor, ama ihtiyaç anında iş görmediği zaman hiçbir faydası olmuyor.

O yüzden ilk evvel kendi bıçağımı yapıp daha sonda becerebilirsem kısa ömrümde güzel bıçaklar yapıp dünyaya bir iz bırakmak için hobi olarak giriştim bu sanata .

Gerek avcılar, gerek askeri personelimiz ve koleksiyon olarak bu işe gönül vermiş olanlar için hem estetik, hem mukavemetli  nasıl bir bıçak yaparım diye ustalarla görüştüm , fikir aldım hepsinden yeni bir şey kattım kendime.

Yapabilirim artık dediğimde denemelere başladım. İlk zamanlar çevremdekilerden o iş öyle kolay mı, yapamazsın, boşa uğraşma diyen çok oldu. Ama azmettim vazgeçmedim. İlk bıçağımı bitirdim. Karşısına dikilip bitti sonunda dediğim an bıçak ikiye ayrıldı. Kendi kendime nazar mı ettim diye gülmeye başladım. Sonra sebebini araştırdığımda çeliği gereğinde fazla ısıttığım için kırıldığını acı bir tecrübe ile öğrendim. Kendimi profesyonel bir usta olarak tanımlamıyorum. Ne zaman benden daha iyi bu sanatı yapan bir çırak yetiştirirsem o zaman kendime usta oldum diyebilirim

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ ŞUBAT 2020 201. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Bergara B-14 HMR Bolt-Action /KEMAL ELİTEMİZ
Next post Avcının oğlu / Yasin BİLBAY