SAZIN VE SÖZÜN ALLAMESİ USTA BİR AVCI… / M.Kemal ÖZÇETİN

Read Time:1 Minute, 38 Second

SAZIN VE SÖZÜN ALLAMESİ
                       USTA BİR AVCI…

Yaratılış olarak insanların farklı özellikleri vardır. Bu özellikler fiziki ve psikolojik olarak sosyal hayat içinde bir ömür boya olgunlaşıp, zenginleşerek şekillenir. Şahsiyet ve kişilik olarak kendini tanıtırlar.

Bazı insanlar çok akılı ve zekidirler. Eğitim ile işlenip teknik yönde icat ve keşifler yaparak, bazıları da sosyal ve edebi yönde eserler üretirler. Kimileri de günlük hayat içinde sürekli zihni faaliyetlerde bulunarak şaka ve espri üretirler. Bunları her fırsatta sergileyerek bulunduğu ortamı şenlendirir ve sohbeti zevkli hale getirirler.

Her mesleğin kendine has, asırlarca biriktirilen ve aktarılan büyük kültür zenginliği vardır. Doktorluk, sağlık ve memurluğu insanlarla en çok iletişim kuran mesleklerdir. Bu mesleğe sahip her bir kimse, insanı her yönüyle çok iyi tanır. Mesleki eğitim yanında, yaşanmış bir ömür ve tecrübeyle adeta insan sarrafı haline gelirler.

Emekli sağlık memuru Burhan UYGUN ağabey de, yetmişi geçen yıllarıyla, ak saçlı, gözleri ışıl ışıl parlayan, tutum ve davranışlarıyla sakin, yumuşak tatlı ses tonuyla muhatabına huzur ve güven veren, ustaların ustası bir avcı dostumuzdur. Hayatı bütünüyle okuyan, feleğin dert ve çilelerini meslek hayatında zengin tecrübeleriyle yaşayan, şakacı zeki bir filozof, usta bir saz yapımcısı sanatkar; şiir, şarkı ve türküleriyle mükemmel bir öğretmen-üstat, saz ve sözün allamesidir. Dağarcığı, hazine sandığı çok renkli ve zengindir.

Bu özellikleriyle Burhan UYGUN ağabey; Avcılar Kulübü ve mahalle kahvesinde saz ve söz olarak, şakalarıyla gönüllerin ve gözlerin daimaaradığı, sorduğu, sevilen, sayılan büyüğüdür. O yerinde duramaz usul usul, tatlı tatlı konuşurken, küçük bir detaydan hemen bir hisse pay, ders çıkartacak, geçmiş bir olayla bağlantı kurarak, sohbetiyle onu güncelleştirir. Dinleyenleri kahkahaya boğar. Onun anlattıklarından zevk alır, neşelenir, insanların ve hayatın bir başka yönünü öğrenir ve ders alırsınız.

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ OCAK 2020 200. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Deutsche Jagd Terrier / Uğur BARUTÇU
Next post Anatolian Knıves / İzzet ALKAN