0 0 lang="tr"> HAKKIMIZI ARARKEN SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDE OLALIM - Avdoğa Dergisi
Site icon Avdoğa Dergisi

HAKKIMIZI ARARKEN SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDE OLALIM

Read Time:1 Minute, 14 Second

Yaban hayatı, fazlasıyla yenilenebilir bir doğal kaynak olduğundan, tüm avcılar, her ne kadar adına vahşet denilse de yaban hayatı popülasyonlarını sağlıklı bir dengede kontrol etmeye yardımcı olurlar. Düzenlenmiş ve bilinçli avcılık, yasal ve vicdani limitlerde yapıldığı sürece tehlike altındaki vahşi yaşam popülasyonlarına asla tehdit oluşturmamıştır.

Avlanma sisteminin bilimsel verilere dayanarak kurulması ve işletilmesi, devletin asli görevi olduğu gibi sürdürülebilir olması ve sağlıklı sonuçlar elde edilebilmesi de avcının ve avcılık anafikri ile kurulan STK’ların asli görevidir. Bilinçli yapılan avcılık ekosistem besin zinciri içinde olan veya oyun dışı birçok türün yok olmaktan kurtarılmasına yardımcı olur.

Avcılar, vahşi hayatın korunması için toplumdaki diğer gruplardan daha fazla zaman, para ve çaba harcarlar. Çünkü avcılar doğanın yenilenebilir kaynaklarından faydalanmak içgüdüsü taşıdıklarından kendinlerine fayda sağladıkları coğrafyayı ve içindeki canlıları koruma konusunda davranışsal otomasyon geliştirirler. Bu vesileyle kimi avcı doğrudan kimi avcı ise dolaylı olarak botanikten hayvan bilimine kadar bir çok farklı konuda sahadan veri toplama ve bilgilenme imkanına sahip olmaktadır.

Avcılık etkili bir vahşi yaşam yönetimi aracıdır. Avcılar, vahşi yaşam yöneticilerinin ihtiyaç duyduğu alandaki bilgileri sunarak da önemli bir rol oynamaktadırlar. Bu düşünceden hareketle avcılık sisteminin düzenlenmesi, avcının içinde olmadığı veya avcının fikri alınmadan, tamamen hayali veriler ve varsayımlar üzerine yapılan çalışmalarla mümkün değildir. Mümkün gibi görmek ve göstermek doğa ve vahşi yaşam için onulmaz sorunlara davetiye çıkarmaktır.

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ EKİM 2019 SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıkl
ayınız https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Happy
0 0 %
Sad
0 0 %
Excited
0 0 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %
Exit mobile version