POUNTER (POİNTER)

Read Time:1 Minute, 13 Second

İyi bir avcıyı herhangi bir avcıdan ayıan en büyük özellik iyi avcının sahibi olduğu iyi köpektir.

Dünyanın en iyi  arazi aracına, en iyi tüfeğine ve en iyi mühimmatına sahip olabilirsiniz, ama sadece köpeğiniz olduğunda iyi bir avcı olabilirsiniz.

Arazi araçlarına ve tüfeklere milyarlarca lira döken, av uğruna binlerce kilometre yapan biz avcılar iş köpeğe gelince az seçici ve çok tutumlu davranırız. Ben bu güne kadar hiç koku alma kabiliyeti olan bir araba ya da aport yapabilen bir tüfek görmedim.

Köpek sahibi olmak araba ya da tüfek sahibi olmaya benzemez. Onlar kuş, tavşan ya da domuz dedektörü gibi bunalıma giren, kıskanan, acıkan, üşüyen, susayan, periodik olarak tıbbi desteğe ihtiyacı olan, sevmeye ve sevilmeye muhtaç canlılardır. Köpek sahibi gerçek bir avcı, av bitiminde köpeğini kendisinden önce doyuran, suyu kıt meralarda sırtında köpeği için yedek su taşıyan, köpeğinin sağlığı için gerekli aşıları yaptıran ve sezon bittiğinde köpeğinin yüzünü unutmayan avcıdır.

İnsan köpek sahibi olduğunda muhtemelen 12-15 yıl sürecek kimi zaman sabır ve hoşgörü gerektirecek bir dostluğun altına imzasını atmış olur. Her ay bir ırkın tanıtılacağı bu yazı dizisini hazırlamaktaki amacım ülkemizde çok sığ olan av köpekleri hakkındaki bilinenleri geliştirmek kulaktan dolma yazılanları değiştirmektir.

Tüm bunların ötesinde önemli olan köpekten anlamak değil, köpeği anlayabilmektir.

Doğru partneri bulmanız ve onun kıymetini bilmeniz dileğiyle…

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ EYLÜL 2019 SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıkl
ayınız https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post ELLİ YILDAN SONRA “RAHMETLİ KAMİL ÜÇBAŞ BEYİN ANISINA”
Next post Be Kamil Ağabeyim Be