Nesli koruma altındaki geyik böceği, Bodrum’da görüldü!

Read Time:43 Second

Bodrum’da nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan ‘geyik böceği’ görüldü. 6 santimetre boyunda antenli olan böcek doğaya salındı.

.Nesli koruma altındaki geyik böceği, Bodrum’da görüldü!

Evli ve 1 çocuk annesi güvenlik görevlisi Nilüfer Kaya, Konacık Mahallesi’nde çalıştığı mağazanın önünde, 6 santimetre boyunda bir böcek buldu.

İnternetten araştırma yapan Kaya, böceğin geyik böceği olduğunu gördü. Nilüfer Kaya, yaklaşık 6 santim büyüklüğünde olan böceği doğaya saldı.

Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü yetkilileri de böceğin nesli tehlike altında bulunan ‘geyikböceği’olduğunu açıkladı.

KOLEKSİYONCULARIN GÖZDESİ

Dünyada sadece Amanoslar’da yaşayan geyik böceği nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunuyor.

Japonya’da çizgi film kahramanı olan, aynı zamanda kurutulup yenildiği takdirde kadınların gebe kalmasına yardımcı olduğuna inanılan geyik böceği, özellikle bu ülkede koleksiyoncuların da gözdesi durumunda.

Geyik böcekleri, satışı yasak olmasına karşın internette 10 bin liraya kadar fiyatla satışa çıkarılıyor. (DHA)kaynak sözcü

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Kurtlar sürüye saldırdı: 21 hayvan öldü
Next post Nesli tükenen boynuzlu kuşu avlayıp takı yapıyorlar