Rekor Mudur Bilmem Attım Vurdum / Ahmet KOLAĞASIOĞLU

Read Time:1 Minute, 57 Second

Rekor Mudur Bilmem Attım Vurdum

Yivsiz av tüfekleri ile tek kurşun sıkmaktan oldukça keyif alan bir avcıyım. Bunu yaparken özellikle 100 metre üzeri atışlarına ayrıca ilgi duymuşumdur. Birkaç yıl önce bununla ilgili bir program çekip YouTube kanalımda ”Tek kurşun kaç metrede ne kadar düşüş yapar?” Başlıklı bir videom da bulunmaktadır. (YouTube.com/thehunter917 ) Buradaki amaç elimizdeki yivsiz av tüfekleri ile uzak mesafelerden avı nasıl vurabiliriz bunu öğrenmekti. Tüfeğim 61 cm. Ayarlı gezli 12 kalibre yarı otomatik bir tüfek. 30 metreye  qualandi model 30 gr. Bir kurşuna sıfırlı. Katılmış olduğum yaban domuzu avlarına genelde bu sistem ile gitmekteyim.

 Av sezonumuzun bitmesine kısa bir süre var. Avcı arkadaşlarımız ile domuz avı yapmak için Kahramanmaraş ile Osmaniye arasında bulunan Berke barajı yakınlarında av organize ediyoruz.Bölgeyi bilen avcı arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yaptı.Bizleri bağlak noktalarına sırasıyla yerleştirmeye başladı.Bu avda yanımda kameraman arkadaşım Sezer Karaoğlan’da avdaki görüntülerimizi çekmek için benle beraber. İlk bağlak yapıldı. Küçük bir tepeyi sardık. Kısa bir süre sonra köpeklerin sesleri gelmeye başladı. Yaklaşık 100 metre yukarım da bir sağa bir sola yaklaşık 20 dakika boyunca domuz, köpeklerin önünde gidip geliyor. Bir türlü aşağıda bekleyen bağlakçılara çıkmıyor. Artık sürekçiler yaklaşıp bastırınca hemen sağ tarafımda bulunan bir avcı arkadaşımıza rastgelen azılıyı vurmayı başararak, günün avlanmış ilk domuzu oldu.

İkinci bağlağı yapmak için toplandık. Araçlarımıza binip yakın bir bölgeye geldik. Ormandan dere kenarına kadar yukarıdan aşağı doğru teker teker dizilip bağlak yerlerimize yerleştik. Ben ve kameraman arkadaşım dere kenarında güzel bir yolağın karşısında bekliyoruz.Hemen sağ tarafımda diğer bir avcı arkadaşımda son bağlakçı olarak bekliyor. Köpekler bırakıldı. Çok kısa bir bekleyişin ardından orman karma karışık oldu. Köpek sesleri, sürekçi sesleri, kuşların bağırışmaları ortalık karıştı. En yukarımızda bekleyen avcı arkadaşlarımızdan peş peşe atış sesleri gelmeye başladı. Bir domuzun yaralandığı bilgisi geldi. Yara alan domuzun aşağı yani bize doğru gittiği bilgisini öğrendik. Bu arada köpek sesleri iyice yaklaştı. Tam karşımdan çıkmasını beklerken yine sağ tarafımdaki avcı arkadaşımın tüfeği patladı. Domuz vuruldu. Avcı arkadaşımızın yanına gidip tebrik ettikten sonra 3. Bağlağı yapmak için indiğimiz gibi rampa yukarı geri yola çıkmak zorunda kaldık. Baya bir yorgunluk çöktü. Ama avın heyecanı ile 3. Bağlağın bana şans getireceği düşüncesi beni heyecanlandırıyordu.

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ ŞUBAT 2020 201. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post PUDELPOİNTER / Uğur BARUTÇU
Next post SAYILIR & AVSAN 5’inci geleneksel bayii toplantısı yapıldı / Tevfik ÜÇBAŞ