Browning X-BoltMaxLongRange / Kemal ELİTEMİZ

Read Time:1 Minute, 8 Second

Browning X-BoltMaxLongRange

Kemal Elitemiz

2019 yılı uzun mesafe avcıları için büyük bir kazanç oldu. İstedikleri özelliklere sahip pahalıya mal olan sipariş bir tüfek sahibi olmak yerine, bu amaca uygun Browning X-BoltMaxLongRange tüfek bütün ihtiyaca cevap verecek şekilde piyasaya sürüldü.

2008 yılından beri piyasada olan X-Bolt model yeni görünüş ve iyileştirilmiş atış düzgünlüğü yanında yeni, ayarlanabilir kundak eklenerek uzun mesafe atıcılarına kolaylık sağladı.

Browning geçmişteki tasarımlardan ilham alarak devamlı olarak geliştirme ve düzeltme yönünde çalışmalar yapmaktadır. X-Boltadı verilen  mekanizma yenidir. En dikkate değer yönü ise ayarlanabilir üç seviyeli Tüğ tetiğidir. Bu sistem tüfeğe Browning özelliği ve hissini veren olgudur.

Ayarlanabilir Dipçik

X-­BoltMaxLongRange Tüfeğin sahip olduğu bu ayarlanabilme özelliği her uzun mesafe atıcının aradığı ve ihtiyacı olan bir özelliktir. Dipçik yapısı ile güçlü, dayanıklı kalın ve yoğun, aynı zamanda hafif ağırlıkta Güçlendirilmiş Kompozit bir malzemeden yapılmış olmalıdır. Şayet dipçik ince ve akıtma metodu ile oluşturulmuş plastik maddeden yapılacak olursa geri tepme gücünden oluşan basınca dayanıklı olmayacaktır.

Browning tarafından seçilen bu kompozit madde İhtiyaca en uygun sağlamlıkta ve hafifliktedir. Tüfeğin toplam ağırlığı 8.7pounds=  3.9 kg.

Bu ağırlık uzun menzil atıcıları için ideal bir ağırlıktır.

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ OCAK 2020 200. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Anatolian Knıves / İzzet ALKAN
Next post Çifte ve Tek Kırma Av Tüfeklerinde Açma Kapama Sistemleri / Hristo YUVANIDIS