Sazlı, Sözlü, Buzlu! /İsmail VAROĞLU

Read Time:1 Minute, 18 Second

Sazlı, Sözlü, Buzlu!

Avcılık adına çokta beklediğimiz gibi bir kış olmamasına rağmen  Aralık ayının kendisini hissettirdiği bir günde kararlaştırıp yola çıkıyoruz.Ekipmanlar yükleniyor.Çizmeler ,tulumlar, silahlar, şahsi eşyalar, mühreler  ve iki günlük azık.

Her yıl avlandığımız yerler bu yıl ava kapalı.İzinlerimizi yakınında bulunan sazlık bir alana alıyoruz.Görüşmelerimizi yapıp daha öncede beraber av yaptığımız arkadaşımızı arıyoruz. Herşey tamam gibi. Hava soğuk, yolda eksi onları gösteriyor arabanın göstergesi. Şakalaşıyoruz. Bu işin birde kötü tarafı var ki tüm emekler boşa gidebilir. Don uzun süre yaparsa sığ olan yerler gölde buz tutar ve hayvan ortaya toplanır sonra bekleki kalksın. Ama birde madalyonun diğer yüzü varki oda bizim hayalimiz şu an eğer buz kalkarsa…

Eğlenceli ve kısa süren yolculuğun ardından hoş sohbet ile karşılanıyoruz. Sıcak çay sobanın üstünde hazır. Geçmişten günümüze av sohbetleri yine. Dinlenmek üzere odalarımıza çekilmeden önce sabaha hazır olsun diyerek ekipmanları hazırlıyoruz. Sanırım  beş altı saatlik uyku yetecek herkese.

Gece dışarı çıkıyorum. Hava ayaz, açık, yıldız dolu. Sabah don yapmasa diyorum kendi kendime. Hayırlısı bakalım. Umduğumuzmu,bulduğumuzmu?

Sabah çok erken sayılabilecek vakitte kalkıp  kahvaltıyı yapıyoruz. Kıyıda aslında istemediğimiz ama beklediğimiz görüntüyle karşılaşıyoruz. Her taraf bir cm buz. Moralimizi yüksek tutarak buzu kırıp çalışmaya başlıyoruz. Gün ağırmasına dakikalar kaldı. Her taraf sessiz.Sessizliği bozan bizim gürültümüz.Mühreleri atıyoruz.Yerimizi hazırlıyoruz.Ördek avının değişmez altın kuralı kamufle. Elimizden geldiğince bulunduğumuz habitata uygun yapmaya çalışıyoruz.

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ ARALIK 2019 199. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post Gordon Seter / Uğur BARUTÇU
Next post Mağdur Edilmiş Doğa Dostları / Çetin DİKİCİ