AV MI YAPIYORUZ YARIŞ MI

Read Time:1 Minute, 33 Second

Günümüz avcılığında nerdeyse vazgeçilmezimiz haline gelen vurulan av hayvanlarının fotoğraflandırılması ve video kayıtlarına alınması artık sıradan bir hale gelmiştir. Ama bu sıradanlık maalesef bir takım avcılarımız tarafından sosyal medyada bir yarış ortamına geldiğini görmekteyiz. En başta şunu belirtmek istiyorum. Avcıyız sevinçlerimizi, hüzünlerimizi yapmış olduğumuz avları, heyecanlarımızı paylaşmamız tabiki en doğal hakkımız. Bu hobiyi layıkıyla yapıp paylaşım yapan arkadaşlarımız için değildir bu mesajım.

Nedir bu yarış?  Önce onu biraz açalım. Avlamış olduğumuz av hayvanlarını şahsi sosyal medya hesaplarımızda veya birtakım sosyal medya gruplarında paylaşıyoruz. Avcılara tanımlanan günlük limitler dahilinde bu paylaşımlar yapılıyor. Buraya kadar herşey normal. Ancak bir avcımız çıkıyor önünde 8 keklik ve altında da yazdığı yazı şu:  “2 kişi 2 günlük avımız.” Bir diğeri ise önünde bir sürü bıldırcın, altına yazıyor “ grup avıdır “ Bunun gibi bir sürü örnek. Ondan sonra da bir sürü cezalar, itirazlar uğraş dur. Bu yazmış olduğum örnekler kuşlar grup halinde avlanmış olsa bile kişi başı limit fazlası av hayvanları ile paylaşım yapan avcılarımız içindir.

Neden limitlerimiz kadarıyla paylaşım yapmıyoruz?  Hani dedik ya “ Av mı yapıyoruz yoksa yarış mı?  “ 2 keklikle fotoğraf çekiniyorsun 50 beğeni. 10 keklikle fotoğraf çekiniyorsun 300 beğeni. 3 ördek ile fotoğraf çekiniyorsun 70 beğeni, 15 ördek ile fotoğraf çekiniyorsun 400 beğeni. Avı yapan avcı bir yana, demekki çok av ile poz veren çok beğeni alıyor. Enteresan bir şekilde bu sonucu görüyoruz. Bir av gününü düşünelim. Yapılan av domuz avı. Bu sefer avcı grupların sosyal medya temsilcileri devrede. Sabah saat 08.00 X grup yazıyor. “Varan 1, saat 09.30 varan 5, saat 11.00 8 yaptık, saat 14.00 X grubumuz 11 domuzla tamamladı.”  Devam ediyor “ Sizde skor nedir? “ Vs. Vs. Vs.

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ EKİM 2019 SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıkl
ayınız https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About Post Author

Previous post AVCIBAŞI KUPASI
Next post Ty Knives Talha Yıldırım