AV AŞIKLARI

Merhaba AV AŞIĞI  gönül dostları;

Sezon başlarında  hafta sonu avımızı yapmak üzere ekip toplantısıyla bir araya geldik . Öncelikli olarak hazırlık aşaması ve malzeme durumunu değerlendirip sezon içi işlerimizi masaya yatırdık . Herkesin gözündeki parlaklık adeta etrafı aydınlatır cinsteydi. Malum tabiata çıkacağız özgürlüğümüze kavuşacağız .

Sonuçta avcıyız, tabiat aşığıyız. Tabi ki gözümüz parlayacak kalbimizin atış değerleri değişecek ve uyumayı unutacağız heyecanımızdan ötürü. Bu sevdayı hiç kimse elimizden alamaz, alamayacakta. Ama ne yazık ki  yine yeni kurallar, yeni yasaklar, kısıtlamalar, moral bozmalar devam etmektedir. Sezon başından bu yana zaman zaman gerek sohbetlerde gerekse kulağımıza gelen haberlere canımız sıkılmıyor dersek yalan olur. Avlanma meralarında çok fazla denetim var ve bu işi denetlemeden ziyade direk ceza uygulaması yaparcasına öküzün altında buzağı aramak tarzında gerçekleştirildiği haberleri kulaktan kulağa gelmekte ve sosyal medyada da görülmekte.  Avcılar yemek yerken masa başında evrak kontrolüne kadar sıkılaştı bu durum ve dur ne oluyor diyemeyecek hale geldi. Çok sıkıntılı bir sürece itilmiş, yalnız bırakılmış, küçücükte olsa hata yapmayın yaparsanız cezayı yersiniz tarzında sözde korku imparatorluğu kurulmuş bir hava estirilmekte. Bunun böyle gitmesi iyi sonuç bırakmaz. Kimi avcı avı bırakacak hale geldi, kimi vergi pul gibi yapılması zorunlu olan kurala riayet etmeden kaçak göçek avlanmak zorunda hissedip gidiyor, kimi de bizim gibi ava gidip dünya masraf yapıp sonrada kontrollerde derdini anlatamaz hale getiriliyor.

Yazının devamı ve görselleri AVDOĞA DERGİSİ EYLÜL 2019 SAYISINDA
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

About Post Author

Previous post Mübarek kurban Bayramınızı en içten duygularla kutlar sevgi, saygı, huzur içinde sağlıklı bir bayram geçirmenizi dilerim…
Next post DOMUZSAVAR